vineri, martie 29Revelion 2024 in Bucuresti
Shadow

Targ de Craciun la Opera Nationala: Classical Christmas Market

Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi anunţă organizarea primului Târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă – „Classical Christmas Market”.


Pentru prima dată în istoria centenară, Opera Naţională Bucureşti va găzdui un Târg de Crăciun. „Classical Christmas Market” va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie 2021, în aer liber, pe Esplanada Operei Naţionale din centrul Bucureştiului (Bulevardul Mihai Kogălniceanu 70-72).

Organizat de două instituţii culturale reper ale României, care activează pentru promovarea muzicii clasice şi a educaţiei prin muzică, noul Târg de Crăciun va oferi vizitatorilor, mici şi mari, un eveniment de înaltă calitate, creat în jurul sărbătorilor de iarnă, cu o ofertă diversă, atractivă şi în acelaşi timp instructivă, prezentată într-o scenografie impresionantă.

 

„Classical Christmas Market” va fi amenjat pe o suprafaţă de 12.000 mp şi va conţine decoruri şi activări de poveste, desfăşurate în jurul patinoarului, atracţia principală a târgului. Publicul se va putea bucura, de asemenea, de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai, de Ateliere Spiriduşilor şi workshopuri pentru cei mici, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC – trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.

„Împreună cu partenerii noştri de la Opera Naţională Bucureşti şi cu sprijinul Operei Comice pentru Copii şi al ROMSILVA, ne-am dorit să completăm emoţia şi farmecul sărbătorilor de iarnă cu o experienţă deopotrivă educativă şi distractivă şi să „invităm” muzica bună să înnobileze această lună mult îndrăgită a anului, într-un cadru de poveste. Classical Christmas Market va oferi fiecărui copil, dar şi fiecărui adult, un crâmpei din magia Crăciunului şi sentimentul autentic şi familiar de sărbătoare, de apartenenţă şi siguranţă, cu atât mai mult în această perioadă complicată pentru noi toţi” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Pe parcursul Târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de Wagner (regia Silviu Purcărete – 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (15, 18, 23 şi 29 decembrie), spectacolul „La Traviata” de Verdi (19 şi 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de Mozart (18 decembrie) şi „La Boheme” de Puccini (29 decembrie) – organizate de Opera Naţională Bucureşti, precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie).

Organizatori: Opera Naţională Bucureşti, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Parteneri:, Opera Comică pentru Copii, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA

Eveniment recomandat de Europa FM

Parteneri media: AGERPRES, România TV, Zile şi Nopţi, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio France International, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, Forbes, Leviathan, Spot Media, Marea Dragoste, Ordinea Zilei, News Bucureşti, Reuşita TV, Bucureşti Business, 9am, Kudika, Garbo, Ballet Magazine, Notorious Stories, Timpul, a7tv, Media Trust, Bookhub, Revista Psychologies

Targ de Craciun la Opera Nationala: Classical Christmas Market

Opera Naţională Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, este cea mai importantă scenă dedicată spectacolului muzical şi coregrafic din România. Instituţionalizată în 1921, marcând în 2021 o sută de ani de la înfiinţare, Opera Naţională Bucureşti a fost constituită pe fondul existenţei pe teritoriul României, încă din 1885 a Companiei Opera Română înfiinţată de George Stephănescu, ce îşi desfăşura spectacolele pe scena Teatrului Naţional. Primul spectacol oficial a avut loc pe 8 decembrie 1921 cu spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, prilej cu care marele compozitor George Enescu s-a aflat la pupitrul dirijoral, dorind astfel să sublinieze sprijinul şi implicarea sa efectivă în realizarea acelui moment istoric în cultura neamului românesc. În acest an, tot pe 8 decembrie, este programat spectacolul centenar, cu acelaşi titlu, în regia lui Silviu Purcarete cu o distribuţie de renume internaţional.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de ţară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. După 58 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanţă naţională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, îşi continuă parcursul său de diplomaţie culturală, fiind unul dintre cele mai longevive şi apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Naţional Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, iniţiat de maestrul Ion Marin, care reuneşte în prezent peste 1.680 de coruri şi peste 60.000 de copii din ţară şi diaspora.